Огромен пожар в Калифорния - димът се вижда от Космоса

09:42, 25 юли 22 / Свят 25 2485 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Горещата вълна обхвана и части от Съединените щати. От петък в Калифорния се борят с голям горски пожар.

Огромният пожар, който гори вече трети ден, се вижда от Космоса. Това доказват кадри, заснети от Международната космическа станция и разпространени от НАСА и Ройтерс.

Стихията, наречена „Оук файър”, е един от най-големите за годината в западния американски щат. Той започна в петък в близост до националния парк „Йосемити”, където има гигантски секвои.

Огненият ад наложи и затварянето на части от „Йосемити”. Огънят продължава да се разраства.

Повече от 6 хиляди души бяха евакуирани от няколко градчета по западните склонове на планината Сиера Невада. Сложна операция беше организирана за спасяването на хиляди глави добитък от фермите в района. Само за 24 часа пожарът изпепели 50 хиляди декара гори. Унищожени са къщи, селскостопански постройки, автомобили и друго имущество, предаде Нова телевизия.

Пожарникарите казват, че огненият фронт е „нула процента овладян”. Продължават опитите им е да установят безопасен периметър около стихията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама