Отцепниците предупредиха БСП да внимава с ИТН 

17:55, 21 юли 22 / Политика 25 2222 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

 

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев предупреди лидера на БСП Корнелия Нинова да бъде изключително внимателна“ към диалогичността на „Има такъв народ“. 
 
По време на днешните консултации между левицата и отцепилите се депутати от ИТН за съставяне на правителство с третия мандат, Нинова коментира, че на масата се поставя само програмата.
 
„Търсим съгласие за политиките и законодателната рамка в следващите шест месеца“, каза тя, цитирана от Offnews.bg. По думите ѝ разговорът ще е по-лесен, защото отцепилите се народни представители са участвали в подготовката на програмата. Тя обясни, че ще им предостави официално писмените предложенията по програмата, дадени от „Има такъв народ“.
 
Ако първият кръг преговори мине успешно и днес, предстоят разговори за структура и персонален състав на кабинета, допълни Нинова. Радостин Василев каза, че са сигурни, че желанието на БСП е да формира работещо правителство в настоящия парламент, а не да води просто един фиктивен разговор. „Заедно с колегите участвахме активно в разработваме програмата, притежаваме необходимия капацитет да се запознаем с предложенията на останалите партии“, посочи той.
 
Спортният министър добави, че е наясно, че българският народ не иска избори и отцепниците ще направят всичко възможно да не се стига дотам - „стига да няма недопустими различия“. „Изразяваме изключителен скептицизъм към изразената диалогичност от „Има такъв народ“ и предупреждаваме, че трябва да сте изключително внимателни“, заключи той. След срещата с БСП Василев каза, че са обсъждали само управленска и законодателна програма за много кратък период, която да обезпечи нормалното функиониране на държавата. „Бяхме информирани за редица корекции, нанесени от ИТН в програмата и се ангажираме утре до края на работния ден да излезем със становище по тях. Персонален състав на кабинета не е обсъждан, обсъдено е желанието на ПП за бързо приемане на антикоруцпионния закон и назначението на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ“, допълни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама