Големите кавички: „Гешев се превръща в спамър №1!“

15:55, 21 юли 22 / Големите кавички 25 2566 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Главният прокурор се превръща в спамър №. Така депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев коментира решението на Иван Гешев да преддаде „урок по право“ на депутатите, като им занесе 120 тома документи, свързани с дейността и резултатите от работата ѝ.

Гешев носи 120 тома с материали на депутатите

„Днес Гешев се появи в парламента с безброй торби, съдържащи просветителска литература за депутатите. Гешев не обясни защо трябва да ни предоставя хартиени копия на информация, която е налична електронно онлайн. Гешев не съобщи и колко е струвало на данъкоплатците хаотичното печатане.

С тези си действия гл. прокурор се превръща в спамър No1 - без да отговаря на истинските въпроси, засипва публиката с хартиени копия на наръчника за работа на гл. прокурор. Това не носи полза на обществото, нито отговаря защо прокуратурата е разпънала чадър над ГЕРБ, ДПС и фирми свързани с тях, които са застраховани от разследване“, написа Мирчев във Facebook.

За капак Гешев се е напънал и започна да тълкува конституцията, въпреки че тъкмо Конституционният съд е този, който най-често оборва самия Гешев, посочва още депутатът от ДБ. Мирчев визира двете дела, по които КС посече главния прокурор. Магистратите решиха, че депутатите могат да го викат за изслушване в парламента и, че закриването на спецправосъдито не противоречи на Конституцията.

„Очевидно изслушванията на Гешев в парламента са го притеснили и е започнал да издава наръчници, с които да просвещава депутатите. В очакване сме на следващото изслушване гл. прокурор да донесе нов наръчник, като този на БФС – „Как да стана добър футболист?“. Но ще е добре преди да ги изсипе в НС, да ги прочете и той сам, барем стигне до извода, че обслужва престъпния свят, вместо да защитава гражданите от него“, посочи още Мирчев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама