Гешев носи 120 тома с материали на депутатите

14:11, 21 юли 22 / Политика 25 2457 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Главният прокурор Иван Гешев ще бъде на изслушване в Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание. Поради тази причина прокуратурата изпрати на депутатите общо 120 тома с материали

Те са свързани с дейността и резултатите от работата ѝ, правомощията на главния прокурор на Република България, укрепването на независимостта на прокуратурата в рамките на съдебната власт, както и практиката на Конституционния съд за прилагане нормите на принципа за разделение на властите, съобщиха от държавното обвинение във Facebook

Всеки от народните представители ще получи по 5 тома с материали в рамките на насроченото за днес обсъждане в ресорната комисия на парламента.

Сред документите ще има доклади за дейността на прокуратурата, анализ на дейността на специализираната прокуратура, експертни предложения от главния прокурор за изменения в Наказателния кодекс, изложение относно правомощията на главния прокурор, независим анализ на структурния и функционалния модел на ПРБ, извършен от Службата за подкрепа на структурните реформи на Европейската комисия през 2016 г., както и решения на Конституционния съд, свързани с правомощията и независимостта на прокуратурата и други. 

Гешев се скара на депутатите, че са го извикали за „петорната експертиза“

Днес се очаква обвинител №1 да отговаря на депутатите на въпроси за прилагането на закона и дейността на прокуратурата и разследващите органи.

Припомняме, че миналата седмица Иван Гешев също беше в Народното събрание, но тогава бе извикан от антикорупционната парламентарна комисия, където трябваше да отговаря за снимките на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчета и пачки, които според петорна експертиза на прокуратурата, са манипулирани.

Снимките на Борисов с кюлчета били манипулирани, според назначена от Гешев експертиза

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама