Витоша приема държавното първенство по спускане

13:52, 21 юли 22 / Спорт 25 2502 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Този уикенд - на 23 и 24 юли, на Витоша ще се състои държавният личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплина спускане към Българска федерация Колоездене.

Състезанието е едно от най-важните за родните състезатели, защото носи двоен брой точки за националната ранглиста и същевременно дава много точки и за световната такава. Очаква се в събитието да се включат най-добрите ни състезатели в категории 15-16 годишни, 17-18 годишни, Мъже Елит, Мъже Мастърс и Жени, съобщиха от Българския олимпийски комитет.

Събитието се организира от СК „Райдърс Юнайтед“, под патронажа на Българска федерация Колоездене и със съдействието на фондация „София - европейска столица на спорта“, ДЗИ и Ред Бул България.

В състезанието могат да участват само професионални лицензирани състезатели, като до момента предварително записани са над 70 участника от всички краища на България.

Атрактивната надпревара ще се проведе по трасето за спускане „Бай Кръстьо“ над Драгалевци, което е с дължина близо 2 км и включва множество стръмни участъци, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия.

Топлото време и липсата на валежи през последните две седмици правят трасето още по-трудно и предизвикателно, тъй като е много сухо, прашно и буквално се променя с всяко изминало спускане.

В съботния ден ще се състоят тренировките, а в неделя ще бъде същинската част на състезанието, като в 13:00 ч. ще са квалификациите, а точно в 15:00 ч. ще започнат финалите на шампионата. Организаторите приканват софиянци и гостите на столицата да станат част от събитието, като бъдат покрай трасето и подкрепят участниците.

Това ще бъде първото състезание по спускане на родна земя и с него ще бъде даден официален старт на сезона, а още следващия уикенд предстои най-голямото международно събитие в родния календар – Пампорово Байк Фест в родопския ни курорт, където се очаква да пристигнат състезатели от цяла Европа.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама