Гвоздейков оставил парламента, за да е шеф на медицинските хеликоптери?

12:38, 20 юли 22 / Политика 25 2590 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Депутатът от „Продължаваме Промяната” Георги Гвоздейков напусна Народното събрание. Той е подал оставка на 14 юли.

Това е лично решение, ще го уважим. Предполагам, че е свързано с кариерно развитие в неговата сфера – авиацията“, коментира пред bTV Радослав Рибарски от ПП.

По-късно „24 часа“ излезе с информация, че Гвоздейков е подал оставка, за да стане шеф на новото държавно звено за медицински хеликоптери. Темата скара депутатите в парламента, но въпреки това те приеха оставката.

Той ще поеме създаването на вертолетната служба за спешна помощ.

„Това е нова служба, която тепърва ще се създава, и в някакъв момент всеки български гражданин ще разчита на нея. Това е изключително голяма отговорност. Аз, като представител на опозицията и пилот, не бих се доверил особено на решението, което МС ще вземе в 12 без 5 за създаването на тази служба“, каза Николай Дренчев от „Възраждане“, който първи хвърли обвиненията към Гвоздейков. Твърденията на Дренчев отприщиха редица изказвания и предизвикаха спор между депутатите.

С интерес парламентарната група на „Има такъв народ“ ще следи развитието на Гвоздейков, защото „процедурата да го поставят на това място е задействана доста преди това“, пък обеща Тошко Йорданов.

Станислав Анастасов от ДПС лаконично попита дали има още някой в залата, който трябва да се трудоустрои преди извънредните избори, което е пряко свързано с Плана за възстановяване.

От „Продължаваме промяната“ защитиха Гвоздейков, пожелаха му успех в начинанията, но нито потвърдиха, нито отрекоха новата му длъжност.

В крайна сметка оставката беше приета със 111 гласа „за“, 29 – „против“, и 6 – „въздържал се“.

В началото на месеца пак от „Възраждане“ заявиха, че Гвоздейков се е явил неправомерно на конкурс за шеф на дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“. Тогава отново Дренчев заяви, че Гвоздейков се е явил без нужния ценз, но е спечелил.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама