На протест: Хотелиери още чакат пари за настанените до май бежанци

10:22, 19 юли 22 25 2231 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Близо 150 собственици и управители на хотели и украински бежанци блокираха за кратко кръговото кръстовище на Равда в посока Слънчев бряг. Те настояват държавата да изплати средствата по програмата за хуманитарна помощ на търсещите закрила у нас.

Хотелиери твърдят, че не са получили частично средствата за прием на украински бежанци за месеците март и април, както и сумите за месец май и тези, които се дължат по новата програма от 1 юли.

Към 9.00 часа бе блокирано частично само пътното платно за Равда. В разгара на летния сезон трафикът е засилен и се образува голяма колона от чакащи автомобили.

Хотелът за украинците продължава и с по 10 лв. за спане без храна

Милиони дължи държавата на собствениците на почивни бази за месеците април и май.

Хотелиери заявиха, че независимо, че не са получили тези суми, са платили ДДС и данък печалба, ток и заплати на персонала, но не могат повече да се справят, ако не получат финансиране, пише БНР.

Много украински граждани подкрепиха на място протест на хотелиерите, издигайки плакати „Оставете ни тук!“, и настояха държавата да подпомогне туристическия бранш.

Междувременно министърът на туризма Христо Проданов заяви в Бургас, че до края на седмицата средствата за месеците март и април ще бъдат продължени.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама