Кмет блъсна с колата си 6-годишно дете

08:33, 19 юли 22 25 2354 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

6-годишно дете е настанено в болница с опасност за живота, след е като било блъснато с автомобил, шофиран от кмета на Старосел Матея Гудев.

Катастрофата е станала около 10.00 ч. вчера сутринта. Момченцето е пресичало с дядо си, когато е било блъснато от кмета на населеното място. Детето е настанено в пловдивската болница „Свети Георги“ в тежко състояние, лекарите се борят за живота му. То е било в селото на гости на дядо си. Възрастният мъж не е пострадал.

На кмета са направени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Той е задържан за 24 часа. Пред разследващите кметът заявил, че не е разбрал кога детето се е озовало пред автомобила му и е заявил, че е карал с не повече от 5 - 10 км/ч, пише bTV.

Тази сутрин Матея Гудев обяви случая за „нелеп инцидент“. „Имам стаж 40 и няколко години зад волана. Позволената скорост в селото е 40-50 километра в час. Когато погледнах напред, слънцето ме заслепи. Оказах първа помощ”, заяви още кметът на Старосел пред Нова телевизия.

Той потвърди, че е бил задържан, но е освободен, след като е повикана Бърза помощ поради влошаване на здравословното му състояние. Гудев се извини на близките, но запази мълчание за подробностите около инцидента с обяснението, че обстоятелствата ще се изяснят от следствието.

Съчувствам на Михаил и на родителите му, защото знам каква болка преживяват в момента и се надявам Михаил да се възстанови”, каза Гудев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама