Още тормоз и такси в „петзвездния“ комплекс край Созопол

14:32, 18 юли 22 25 2714 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Тормозът, плащането на високи такси и почти невъзможната комуникация продължават да бъдат ежедневие за собствениците на апартаменти във водещ се за престижен петзвезден комплекс край Созопол.

От Topnovini.bg вече ви разказахме и показахме със снимки разораните алеи, прахоляка и багерите буквално под прозорците на възмутените ни читатели. Строителство, извършвано след забрана на кмета на общината за спиране на дейностите от 15 май.

Продължихме темата и около празника на детето първи юни, когато вместо приятна атмосфера родителите собственици получиха счупени пейки, стърчащи дървени отломки и метални колчета. И всичко това въпреки солидната сума, която се плаща от всички за поддръжката на комплекса.

За щастие, резултат от написаното имаше – и бяха взети мерки.

Днес разбираме, че за собствениците има още „приятни изненади“. Освен 800 евро за всеки имот и 650 лева за паркиране на един автомобил, изскачат и още такси.

Достъпът до имотите вече е ограничен – за влизане на апартамент се полагат 4 карти, две на по-ниска цена и две на по-висока. „Ние сме 5-членно семейство и едно от децата ми не може да влезе в комплекса, защото имаме само 4 карти“, разказва една от потърпевшите пред Нова телевизия.

Приемането на гости вече също се заплаща, като таксата е 4 лева на ден.

Проблем има и с тока. Оказва се, че собствениците на апартаменти в 10-годишния комплекс плащат електричеството си на цени за промишлени потребители. За януари например една от недоволните собственички платила 900 лева.

Собствениците на имоти в комплекса изразиха готовност да протестират докато исканията им не бъдат чути и удовлетворени.

От поддържащата фирма обявиха, че на 15 юли са провели среща със собствениците. На нея било постигнато съгласие, след което от фирмата има „неразбиране на продължаващите действия на протестиращите“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:55, 18 юли 22

Мдааа, г-н Карталов скоро ще си ходи, той е виновен като управител на поддъжащата фирма Орко, за всички идиотщини в комплекса, ако искат да върнат старата слава на комплекса просто трябва да уволнят този некадърник, който като бивш рецепционист в комплекса си е помислил, че става, а управител, еми явно не става :)

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама