На новия Терминал 2 ще има повече гишета за чекиране

12:09, 18 юли 22 25 2164 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На обновения Терминал 2 на столичното летище ще бъдат осигурени значително повече гишета за чекиране. Проектът предвижда през следващата година и половина броят на гишетата за чекиране да се увеличи от сегашните 34 до 52. Стратегията на концесионера за петзвездно регионално летище включва редица подобрения на летището, включително прехвърляне на самолетния трафик от 70-годишната сграда на Терминал 1 към Терминал 2 след цялостното му преустройство.

Повечето гишета за чекиране означават подобрен капацитет на летището, по-голямо удобство, по-бързо обслужване на пътниците. За да се освободи място за новите гишета, ще бъде преместена зоната за вътрешни полети, което ще позволи на пътниците за Варна и Бургас да ползват заведения за хранене, търговски площи и другите удобства на терминала, което не е възможно в момента, съобщиха от летището.

Летище София ще стане 5-звездно до няколко години

Всички гишета за регистрация ще бъдат свързани с изцяло нова система за обработка на багажа, която ще позволи на пътниците сами да обработват регистрирания си багаж. 

Развитието на зоната за заминаване е планирано за 2023 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама