Спасиха бедстващ делфин в Крайморие

10:15, 18 юли 22 25 1723 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бедстващ делфин беше спасен на плажа в Крайморие. Сигналът за заседналия в скалите край нос Форос морски бозайник бил подаден от плажуващи.

Пристигналите на място служители от РИОСВ обаче установили, че не могат да се справят сами и се обърнали към концесионера. Освен него, в акцията се включили старшият спасител Васил Алексиев и Валентин Стоянов, който управлявал джета.

„Отидохме до там с джет, с въже и под ръка със спасителни жилетки. След като отидохме, човек от плажа го бе освободил от скалите, но самото делфинче явно беше доста дехидратирано, а вие знаете, че им трябва вода, за да могат да дишат. И така, докато отидем ние. Старшият спасител влезе във водата, прегърна го с едната ръка със спасителната жилетка, а с другата се хвана за въжето и джетът потегли навътре“.

Спасителният екип пуснал делфина на около километър навътре във водата и постоял с него около десетина минути, докато се уверят, че морският бозайник е започнал да се съвзема, съобщи БНР. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама