„Възраждане“ виждат в изборите „най-добрия изход“

17:09, 15 юли 22 / Политика 25 2198 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Това е вторият кръг консултации преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

За среща на „Дондуков“ 2 последни дойдоха представителите на ПГ на „Възраждане“. „Вие вече декларирахте, че вашата формула за излизане от кризата са избори най-скоро, но в същото време проблемите остават. Дори могат да се задълбочат и поради липсата на Народно събрание, и поради възможността след тези избори да се запази същата ситуация“, каза президентът.

Позицията на „Възраждане“ остава непроменена, отговори лидерът ѝ Костадин Костадинов. „Считаме, че най-добрият изход от тази безспорно тежка политическа криза са новите избори. Сегашният парламент е напълно изчерпан и фалирал - както морално, така и управленски. Имаме огромни проблеми със събирането на кворум, но този парламент със този състав няма да бъде работещ“, заяви той.

„Възраждане“ със собствена социология

По думите му не е сигурно дали същата ситуация ще се преповтори в следващия парламент, това ще определи единствено българският народ. Ситуацията е непредвидима с оглед на това, че имаме тежка международна политическа обстановка, която продължава да се усложнява. Точно поради тази причина, според Костадинов, настроенията и нагласите на българите също се променят за дни и часове.

„Нека енергията на българските граждани е насочена в следващите два месеца и половина към състезание на идеи и платформи в предизборната кампания, отколкото в нова порция парламентарни скандали, неприятни вътрешнопартийни и вътрешноминистерски борби и всякакви други моменти, които превръщат българската демокрация в нещо, което отблъсква все по-голяма част от българските граждани“, коментира още той, цитиран от БНТ.

Референдумът е дали България да е свободна държава или американска колония. Целта на сегашните управляващи е да ни въвлекат в украинския сценарий. Чака ни тежка зима, която може да бъде преодоляна чрез нормализация на отношенията с Русия. Трябва да избираме между две простички алтернативи наесен - война или мир. Няма право никой чужд посланик да се меси във вътрешните ни работи“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов след консултациите. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама