Путин отстрани Рогозин, заплашил „страхливите българи“ с ядрена ракета

16:38, 15 юли 22 25 2814 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за освобождаването на Дмитрий Рогозин от поста генерален директор на „Роскосмос” и назначи на негово място вицепремиера Юрий Борисов, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Все още няма яснота дали на 58-годишният Рогозин, който е един от най-яростните поддръжници на настъплението на Москва в Украйна, ще бъде предложена нова длъжност.

Той се прочу в България след заплахата към страната ни, която отправи. В Twitter се обърна към България, Румъния, Черна гора и Швеция и заплаши с несъществуващата ядрена ракета „Сармат“. „С какво е добра „Сармат“? Няма да иска съгласие за полет от страхливите българи, отмъстителните румънци и черногорци, които предадоха общата ни история. Също и от шведите“, написа той по повод отказа на България да предостави въздушен коридор на правителствения самолет с външния министър Сергей Лавров на борда, което доведе до отмяна на визитата му в Сърбия.

Шефът на „Роскосмос“ заплаши България с ядрена ракета

Като вицепремиер Юрий Борисов отговаряше за държавната политика в областта на промишлеността, отбранителната промишленост, държавните поръчки в областта на отбраната, технологичния и ядрения надзор, развитието на системата ГЛОНАСС, военно-техническото сътрудничество с чужди държави, правоприлагането, гражданската отбрана и укрепването на държавната граница на Русия. Той ръководи и Уралския федерален окръг, пише БГНЕС.

Засега не са известни причините за извършените кадрови рокади. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама