Цветанов: ГЕРБ да признае грешките в третото си правителство

14:13, 14 юли 22 / Политика 25 1801 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Политическите партии представят различни алтернативи, но всичко е свързано с водещата роля на омразата и нищо, което да бъде продуктивно. Ако има разум и национално отговорно поведение, те са длъжни да направят всичко възможно за една рамка от 5-6 месеца, за да приемат тези 22 закона и 66 мерки, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Това ще намали политическото противопоставяне, което имаме днес, и ще може политиците да се върнат към диалога, към прагматизма и интереса на хората. По този начин, когато бъдат проведени едни предсрочни избори през 2023 година, ще може да имаме вече нещо, което няма да позволи да има толкова популизъм, колкото имаме днес. Това каза пред БНР Цветан Цветанов, лидер на Републиканци за България.

Той подчерта, че хората трябва да бъдат информирани за това, което трябва да се случи: Ако нямаме възможност да се възползваме от средствата по Плана, означава, че ще увеличаваме дълга си и ще влезем в тежка политическа турбулентност.

ЕК с нов доклад и все същите критики - иска осъдени за корупция в България

Като бивш министър на вътрешните работи Цветанов коментира Доклада на Европейската комисия по хоризонталния механизъм за върховенството на закона и заяви, че няма никаква реформа в МВРДори и пътната безопасност вече стана сериозен проблем и  все по-голям проблем в
управленията, които имаме през последните 5-6 години... Мерките, които се предприеха, бяха неадекватни. След случая с катастрофата край Своге беше създадена Агенция по пътна безопасност. Нейният бюджет се увеличава всяка година - за 2022 г. бюджетът ѝ е 4,2 милиона лева, 2021г. е бил 3
млн. лева, а 2020 и 2019 е бил по 2,5 млн. лева. В същото време тежките пътни инциденти не намаляват.

По думите му в случая Семерджиев има вина МВР, но трябва да се провери много сериозно дали обвиняемият Георги Семерджиев не е привлечен чрез прокуратурата като свидетел по някое дело, което се води в момента.

Снимките на Борисов с кюлчета били манипулирани, според назначена от Гешев експертиза

Според бившия заместник-председател на ГЕРБ трябва да се изчака да излязат компетентните органи официално със заключение за автентичността на снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов: Дотогава всички интерпретации в публичното пространство ще се използват за политически цели - и в едната, и в другата посока.

Той призова членовете и симпатизантите на ГЕРБ да признаят грешките на управлението на партията в третото ѝ правителствоПървите два мандата подобриха средата на живот в страната. А в третия мандат има коренна промяна. В първия мандат на ГЕРБ спряхме АЕЦ Белене, а в третия се построи Турски поток". Срещите с хора от забранителния списък, прокарването на Турски поток - хората, които трябва да отговарят са Бойко Борисов, Томислав Дончев и Теменужка Петкова. Те водеха тази кореспонденция, тя не беше известна нито за парламента, нито за институциите, може би. Тези ангажименти бяха поети с Пътната карата, която и към настоящия момент още я няма, каза още
Цветан Цветанов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама