Димитров е 18-и в света, рекорд за Томова

09:41, 11 юли 22 / Спорт 25 1808 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Григор Димитров прогресира до №18 в публикуваната днес световна ранглиста на тенисистите, а при жените Виктория Томова записа рекордно класиране.

Димитров се стабилизира в топ 20. Той е в Монте Карло, където се готви, като се очаква да участва в турнир във Вашингтон от 1 август.

Димитър Кузманов отстъпи три места и е 174-и. Тази седмица той ще участва на чалънджъра в Амерсфоорт, Нидерландия, който е от категория 80. В първия кръг пловдивчанинът ще се изправи срещу седмия поставен Матс Морайнг от Германия.

На същия турнир, но в квалификациите играе Адриан Андреев, който е №346. Във финалния кръг в Амерсфоорт софиянецът излиза днес срещу Иниго Сервантес от Испания

Александър Лазаров, който спечели вчепа турнира на ITF в София, изкачи 28 места до №367.

На върха е Даниил Медведев с актив от 7775 точки, следван от Александер Зверев с 6850 и Рафаел Надал с 6165. Шампионът от Уимбълдън (където не се присъждаха точки) Новак Джокович падна с четири места и е седми, съобщи БНР. 

При жените Виктория Томова прескочи 11 позиции и е на върховата за нея 101-а от днес, благодарение на полуфинала в Бостад през миналата седмица. Изабелла Шиникова е №233, а в топ 500 е и Джулия Терзийска, която заема 368-ото място.

Продължава да води Ига Швьонтек, а след нея са Анет Контавейт и Мария Сакари. Шампионката от Лондон Елена Рибакина запазва 23-ата си позиция.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама