Шолц забъркан в секс скандал в Германия

10:45, 10 юли 22 / Свят 25 3077 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-малко девет жени, участвали в празненство на Германската социалдемократична партия в присъствието на канцлера Олаф Шолц, са били дрогирани с вещества, известни като „наркотици на изнасилвача“. Това съобщи днес говорителят на парламентарната група на социалдемократите за Франс прес и така се потвърди публикация в берлинския вестник Тагесшпигел.

От полицията в Берлин съобщиха, че се води разследване за тежки наранявания на 21-годишна жена, която е подала жалба след традиционното лятно парти на партията, на което са присъствали около 1000 души, включително канцлерът, предаде БНР.

„Наркотици на изнасилвача“, които предизвикват най-често гадене и зашеметеност, представляват различни психотропни вещества. Най-често се слагат в чашата на набелязана жертва, която извършителят смята да ограби или да подложи на сексуални посегателства.

През 2021 г. в Берлин, известен с организирането на всевъзможни партита, полицията е регистрирала 22 случая на агресия, в които са използвани подобни наркотични средства, сочат данни на в. „Берлинер цайтунг“.

***

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама