Радостин Василев ще прави нова партия

10:14, 10 юли 22 / Политика 25 2342 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев отхвърли възможността да е част от листите на ПП и направи заявка за нов политически проект. 

Той загатна, че в него ще влязат и други, напуснали редиците на ИТН. „Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес“, обяви Василев в ефира на Нова телевизия.

Официалното той ще обяви партията си, след като спре да бъде министър. 

„Мафията проби в ИТН“: Радостин Василев и депутати свалиха доверието си от Слави Трифонов

Според Василев вече няма смисъл от съществуването на „Има такъв народ”.

„ИТН беше създадена като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела. Това е предателство спрямо избирателите. ИТН нямат вече цел и кауза. Нямат смисъл от своето съществуване, след като  предаде основното нещо, за което бяха създадена”, заяви Василев.

Министърът в оставка беше категоричен, че следващата стъпка са нови предсрочни парламентарни избори. Няма никакъв смисъл да се търси подкрепа от ИТН. Задължително трябва да се отиде на избори. Тошко Йорданов отблъсна 99% от хората на партия със своето ужасяващо поведение”, каза Василев. За мен ИТН остава едно разочарование, тъга и труд, вложен през годините Оттук-нататък ИТН нямат никакъв шанс да присъстват в НС”, смята бившият член на партията.

Той отрече да е чупил офиса на ИТН в Плевен. Това са пълни измислици!”, заяви той. Нищо не ме притеснява, защото не съм мръднал извън закона и съм чист пред съвестта си. Ще ги съдя, ще имат жестоки проблеми. Всичко трябва да се доказва в тази държава”, категоричен бе Василев.

***

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама