Волен Сидеров нахлу в Първо РПУ

15:32, 08 юли 22 / Политика 25 3732 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отново бе задържан от полицията. Този път причината е нахлуването му в Първо РПУ в София. Там той търсел полицайката Симона Радева, за която излезе информация в медиите, че е помогнала в укриването на Георги Семерджиев (обвиненият за катастрофата, при която загинаха две млади жени във вторник вечерта).

Полицайката, помогнала на Семерджиев, проговори

„Защо не е задържана Вашата служителка Симона Радева? Защо не отговаря пред закона“, крещеше той, като на моменти употребяваше и нецензурни думи. От кадрите, които публикуваха от Аctualno.com, политикът изглежда в не много адекватно състояние, а думите му звучат леко провлачено. 

В стил „защо, защо, защо“, Сидеров провокира и поиска среща с ръководителя на Първо РПУ. Твърдият отговор - началникът е в среща. Но лидерът на „Атака“ не се отказа и поиска Симона Радева да излезе и да отговори „защо е убила две млади момичета“.

Последва и нова серия въпроси от Сидеров: Може ли да ми дадете и на мен полицейска палка и буркан. А събралите се с него представители на медии поискаха да знаят наистина ли Радева е дала достъп до полицейски чатове на Семерджиев.

От МВР палка до значка: Два клика и вече си полицай

В крайна сметка Сидеров беше прибран в РПУ-то, а репортерът на ПИК Ива Николова и няколко нейни колеги започнаха да чукат на затворената врата и да питат къде е бил отведен лидерът на „Атака“.

През годините Сидеров многократно е имал такива изпълнения. Може би най-известното е нахлуването му в НАТФИЗ, когато получи и юмрук в лицето. Сидеров има и 2 години пробация заради 5 присъди за хулигански деяния - още през 2016 година, когато беше депутат. Той беше осъден за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай за инцидента на летище Варна, припомня Аctualno.com.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама