Дъждовна събота в Западна и Централна България

07:30, 09 юли 22 25 1319 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На много места в Западна и Централна България ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, значителни по количество и с гръмотевични бури. 

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е в сила за: Видин, Монтана, Габрово, Враца, Ловеч, Велико Търново, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали и Хасково.

В източните райони от страната валежите ще са по-слаби, на по-малко места и главно в следобедните часове. Вятърът ще бъде до умерен, в Източна България временно до силен от север-северозапад. Максималните температури ще са от 18°-20° в западните до 30° в източните райони, в София около 18°.

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд предимно значителна облачност. На места, главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, в отделни район е възможно и да прегърми. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максимални температури: 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачност, валежи, на места с гръмотевици. По най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

И в неделя ще има валежи и гръмотевици, но на по-малко места и с по-малка интензивност. Вятърът ще е от север-северозапад, в повечето райони умерен, в западната част на Дунавската равнина и източните райони временно силен. Преобладаващите максимални температури ще са между 23° и 28°. В понеделник ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до слънчево; само на отделни места е възможно слабо и за кратко да превали. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Температурите ще останат без съществена промяна, показва прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама