БСП ще пробва да състави кабинет, ако получи третия мандат

19:26, 07 юли 22 / Политика 25 1355 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

БСП окончателно одобрява управленската програма на ПП и се надява партията да събере подкрепата на 121 депутати, за да върне изпълнен мандат. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията.

„Очакваме ПП да проведе до края разговорите за подкрепа на правителство и да гарантира 121 депутати. Ако те не осигурят тази подкрепа, утре няма да бъде внесен кабинет. Ако такава бъде осигурена, БСП одобрява програмата за правителство. Удовлетворени сме от нея заради силния социално-икономически пакет. Имаме предвид - безплатните учебници и лекарства за деца, увеличаване на вдовишката добавка за пенсионерите, целият пакет подкрепа за младите хора и семействата, уточни Нинова, цитирана от БНТ.

Ако кабинет бъде съставен, БСП ще предложат същите четирима министри, които са и в сегашното правителство. Това са самата Корнелия Нинова, Георги Гьоков, Иван Иванов и Христо Проданов. В управленската програма също така е включено искането на БСП за опит за възобновяване на дипломатическия диалог между България и Русия.

На въпрос дали се предвиждат нови министерски постове за БСП в новия кабинет, Нинова заяви, че това зависи от преговорите на „Продължаваме промяната“ с другите политици. Националният съвет е решил, ако им бъде връчен третият мандат, да положат всички усилия да води преговори за съставяне на редовен кабинет, съобщи още лидерът на БСП.

Вчера Корнелия Нинова призна, че БСП все още има бележки по проекта на управленската програма и ще проведе нов разговор с Асен Василев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама