Стрелба в САЩ на парад по случай 4 юли

08:30, 05 юли 22 / Свят 25 1668 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
 

Задържан е вероятният нападател от чикагското предградие Хайленд парк, който застреля 6 души и рани 31 други по време на тържествата за Деня на независимостта. Това предаде Франс прес, цитирана от БНР. Агенцията се позовава на американски медии.

Заподозреният „е бил задържан, без инциденти“, докато е шофирал по магистрала извън Чикаго, са съобщили от полицията за вестник „Чикаго Сън-таймс“.

По-рано беше съобщено, че вероятният извършител е идентифициран като 22-годишен мъж на име Робърт „Боби“ Кримо, от Илинойс. Полицията в Хайленд парк обяви, че идирва бял мъж, дребен на ръст, с дълга, черна коса. В издирването се включиха стотици полицаи и агенти на ФБР.

Жертвите на стрелбата са на възраст от 8 до 85 години, най-малко 4-5 от тях са деца. Пет от простреляните са починали на място, а шестата жертва е починала в болницата.

Според генералния ни консул в Чикаго Светослав Станков при стрелбата няма пострадали българи.

Междувременно президентът Джо Байдън обеща федерална помощ за залавянето на стрелеца. Президентът каза още, че има много работа за вършене по отношение на насилието с оръжие, въпреки двупартийното законодателство за реформа, което той подписа миналия месец, и обеща, че няма да се откаже от борбата с епидемията от въоръжено насилие в САЩ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама