Мъж в Охайо е бил прострелян от полицаи 60 пъти

09:52, 04 юли 22 / Свят 25 1464 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Американската полиция публикува видео от преследване в Акрън, щата Охайо, което завършва със смъртта на млад чернокож мъж, който е бил прострелян над 60 пъти от гонещите го служители на реда, предаде Би Би Си.

Полицията вярва, че Джейланд Уокър (25 г.) първи е открил огън и че органите на реда са се страхували за живота си по време на рутинната проверка на пътя през нощта на 27 юни.

Първоначално Уокър се опитал да избяга с колата си след като полицаите се опитали да го спрат за пътно нарушение. След кратка гонка спрял и продължил пеша. Не е бил въоръжен, когато избягал от колата си, но полицията съобщи, че по-късно в автомобила е открит пистолет.

Първоначално полицията дала малко детайли за трагичния инцидент, но разпространеното вчера видео хвърли светлина върху случая.

Кметът на Акрън призова местните жители към спокойствие, след като в неделя имаше протест с участието на няколко хиляди души за четвърти пореден ден.

Първоначално демонстрацията бе спокойна, но с настъпването на вечерта полицията се принуди да използва сълзотворен газ, за да осуети безредици, предаде БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама