Убити и тежко ранени при стрелба в мол в Копенхаген

10:05, 04 юли 22 / Свят 25 1542 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Трима души са били убити, а други четирима са тежко ранени след стрелба в търговски център в Копенхаген, съобщиха от полицията.

За нападението е задържан 22-годишен датчанин, у когото са открити пушка и боеприпаси, предаде репортер на БНР. „Нашият заподозрян е известен на психиатричните служби, повече от това не искам да коментирам“, заяви шефът на полицията в Копенхаген Сьорен Томасен на пресконференция.

Няма признаци стрелбата в мол в Копенхаген да е терористичен акт, съобщи още датската полиция. Жертвите очевидно са били произволни цели. 

Нападателят убил двама 17-годишни – мъж и жена, граждани на Дания, и руснак на 47 години с пребиваване в Дания. Тежко са ранени двама граждани на Дания - жени на 19 и 40 години, и двама на Швеция - 50-годишен мъж и 16-годишна жена, но състоянието им е стабилно, каза още главният полицейски инспектор Сьорен Томасен.

Смята се, че нападателят е действал сам.

Премиерът на Дания Мете Хредериксен заяви, че скандинавската страна е била засегната от жестока атака.

Това е най-тежкото подобно престъпление в Дания от февруари 2015 г., когато 22-годишен мъж откри стрелба в столицата, като уби двама души и рани петима полицаи. Нападателят бе убит от полицията, припомня Асошиейтед прес.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама