Египет затвори плажове след две смъртоносни атаки от акула

17:36, 03 юли 22 / Свят 25 2117 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Министерството на околната среда на Египет съобщи, че е сформирана работна група от специалисти и представители на Асоциацията за опазване на околната среда, която да разследва обстоятелствата, при които две жени загинаха след нападение от акула в курортен град южно от Хургада в петък.

Затоплянето на моретата застрашава акулите

Жертвите са от Австрия и са на 68 години. Те са нападнати от акула, докато плували в курорта Сал Хашиш. Едната от жените е била омъжена за египтянин. След като акулата откъсва единия ѝ крак и ръка, е откарана в болница, където по-късно изпада в шок и умира. Видео, публикувано онлайн, показва, че жената е била нападната от акула мако, докато е била близо до брега.

Акула поплува в двор на къща

След нападението местните власти затварят плажовете  в района на инцидента за три дни, за да дадат възможност за събиране на данни в съответствие с протоколите, използвани за разследване на атаки от акули.

Нападенията на акули са рядкост в района. Последното е през 2020 г., когато украинско момче губи ръката си, а египетски екскурзовод - крака си, пише „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама