Македонското ВМРО: Ще чакаме в ЕС да дойдат хора, които да ни разбират

13:43, 03 юли 22 / Свят 25 1552 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Не ни трябва Европа, ако трябва да се асимилираме, заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на протест пред сградата на правителството в Скопие срещу предложението на френското председателство за преговорна рамка на страната с ЕС.

ВМРО-ДПМНЕ е най-голямата опозиционна партия в Северна Македония. Според Мицкоски посланието на хилядите хора, събрали се на митинга е: „Не на предложението!

Османи: Македонският език ще стане официален в ЕС

Не искам да съм в Европа, защото имам право да бъда македонец, който говори македонски език и който се бори за своята Македония, за своята идентичност, за своята култура, за своята история и за своето наследство. Ще чакаме. Ако Европа не е готова да приеме нас, цивилизованите македонци, по един цивилизован и достоен начин, там, където ни е мястото - в Европа. Ще чакаме да дойдат хора, които разбират какво искаме да правим. Днес го казваме - Македония преди всичко, македонската идентичност - преди всичко“, каза лидерът на ВМРО – ДПМНЕ, цитиран от БТА.

Според Скопие има ново френско предложение, посланикът недоумява

Македонското ВМРО излезе с позиция, че предложението на френското председателство за преговорна рамка на страната с ЕС представлява „или асимилация и българизация, или никакъв ЕС“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама