През деня слънце, вечер - дъжд

07:00, 03 юли 22 25 1297 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево. Още преди обяд над планинските райони в Западна България ще започне да се развива купеста облачност и до вечерта на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб изток-югоизточен, в югоизточните райони – до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 29°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен източен, по южното крайбрежие - североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Още преди обяд над масивите от Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 17°.                        

През първите дни от новата седмица ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната до умерен, от източната четвърт. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност, на места ще превали за кратко, главно в планините и планинските райони с гръмотевици. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 30° и 35°, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама