Лена Бориславова: Наши политици взимат по 4000 лв. директно от Москва

13:24, 02 юли 22 / Политика 25 2373 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Българските служби за сигурност разполагат с информация, че наши политици, общественици, анализатори и други публични фигури получават заплащане директно от руската държава, за да формират обществено мнение в полза на удобните за Руската федерация тези. Това обяви началникът на кабинета в оставка - Лена Бориславова, в интервю за радио „Дарик“.

Има ковачи на общественото мнение, които участват в дебати и застават с лицата си в национален ефир. И тук, за съжаление, това, което ние виждаме и което още през февруари беше установено, е, че има такива говорители, които получават плащания, включително от руската държава - обществени и политически говорители. 4000 лева на месец е цената на един такъв говорител“, обясни Бориславова.

На всички, които безплатно плюете по ЕС и НАТО, както и подкрепяте действията на Путин в Украйна, да знаете. Набутали сте се. На тези, които ви надъхват за това им се плаща. Месечно“, изтъкна тя.

По думите ѝ чуждите интереси, които са маскирани като национален интерес, са червена линия за Продължаваме промяната.

Представете си, че ултиматумът на г-жа (Елеонора) Митрофанова не идваше от нея, а от някой друг чужд посланик. Ако идваше от Норвегия, от турския посланик, ако идваше от гръцкия посланик… Дали щяха тези политически сили да реагират по този начин?... Никой посланик няма право на съвременна България да ѝ казва „До 12 часа ще направиш Х или Y“, посочи началникът на кабинета. 

Тя заяви още, че Русия не може да ни обявява за неприятелска държава и да ни спира едностранно газа, въпреки действащите договори, а после да не очаква остра реакция от България.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 07:10, 03 юли 22

Лена Бориславова е умна и кадърна дама . Достоен човек за поста министър председател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама