Кубрат Пулев стана магистър

11:45, 01 юли 22 / Спорт 25 2064 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Боксьорът Кубрат Пулев завърши успешно избраната от него магистърска специалност „Политика и бизнес“ в УНСС.

Той защити магистърската си теза „Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС“ като научен ръководител му беше доц. д-р Елена Симеонова, заместник-декан по учебната работа във факултета „Международна икономика и политика“ и в.и.д. ръководител катедра „Политология“, съобщиха от УНСС.

Кубрат Пулев ще учи „Политика и бизнес“

Доц. Симеонова сподели, че тази година от програмата са се явили шестима студенти за защита през юни. „Повечето отлагат за есента, защото така имат повече време да си направят разработките. Групата, в която беше Кубрат Пулев, беше много силна. Мога да кажа, че присъствието му действаше мотивиращо на всички. Може би повечето от тях очакваха той да се появи и после да изчезне. Но докато бяхме присъствено, той идваше абсолютно всеки ден от понеделник до петък“, разказа впечатленията си от студента доц. Симеонова. Тя каза, че е впечатлена от начина му на представяне. По време на защитата Пулев отговорил на всички поставени му въпроси, включително и на тези, зададени от негови колеги, присъствали в залата.

По думите на доц. Симеонова Кубрат Пулев бил много изпълнителен и съвестен студент. Когато заминал за Щатите през май тази година, за да се бие с американеца Джери Форест, си изпращал дистанционно разработките за отделните дисциплини.

Кубрат Пулев се завърна на ринга с победа срещу Джери Форест

На защитата на дипломантите от специалност „Политика и бизнес“ присъства и проф. д-р Георги Янков - основател и дългогодишен ръководител на катедра „Политология“, заслужил професор на УНСС, понастоящем директор на Центъра за политологични изследвания. Той подари на Кубрат Пулев новата си книга „Сравнителни политически системи. Исторически и съвременни политически системи“. Тя е плод на дългогодишни изследвания и продължение на предходната мащабна монография „Политологичната мисъл от древността до наши дни“.

Кубрат Пулев и останалите дипломанти от магистърската специалност „Политика и бизнес“ в УНСС ще си получат дипломите в края на учебната година. Пулев още от сега е предупредил, че най-вероятно пак ще му се наложи да пътува до Америка.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама