Депутатите одобриха отстъпката от 25 ст. за горивата

17:25, 30 юни 22 / Политика 25 1463 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Остри спорове в пленарната зала заради актуализацията на бюджета, която трябва да влезе в сила от утре. На този фон депутатите одобриха отстъпката от 25 ст. за горивата.

Отстъпката предизвика остри спорове. Според опозицията мярката е неработеща и зле ориентирана. „Хората, които ходят на море у нас и в Гърция, ще получат 100 лв. на месец, пенсионерите 6 лв., а работещите 12 лв.“, зави Делян Добрев от ГЕРБ. „Крайно недостатъчно е 25 ст. на литър, не държавата, а крайните разпространители на горива ще платят тази мярка“, заяви Искра Михайлова от „Възраждане“.

Окончателно: От 1 юли минималната пенсия става 467 лв.

Има криза в момента, трябва да се действа - да се подпомогнат максимален брой хора“, заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“, цитирана от bTV.

Междувременно членуващите в Българската петролна и газова асоциация бензиностанция заявиха, че имат готовност да дават отстъпката от 25 стотинки на литър гориво, но това няма да може да стане от утре. Причината е забавянето на актуализацията на бюджета, с която е обвързана тази мярка, съобщават от организацията.

От там допълват, че те винаги са работили в рамките на закона и в този случай също ще се съобразят с него, а предвидената държавна помощ ще се предлага три дни, след като актуализираният бюджет бъде публикуван в Държавен вестник. Ще бъде обявен и начинът за даване на тази отстъпка.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама