Двайсет души починаха от обезводняване в Либийската пустиня

09:43, 30 юни 22 / Свят 25 1618 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Двайсет човека бяха намерени мъртви в Либийската пустиня близо до границата с Чад. Пикапът, с който те пътували, се повредил и тези хора са починали от обезводняване, предаде Франс прес, като се позова на спасителните служби.

Колата, влязла в Либия от Чад, била открита на 120 километра от границата между двете страни, на 310 километра южно от либийския град Куфра.

В тази слабо населена, безводна част от Либия температурите може да надхвърлят 40 градуса през лятото. След падането на режима на Муамар Кадафи през 2011 година пустинната южна част на страната се превърна в център за контрабанда на стоки и трафик на нелегални мигранти, отбелязва АФП, цитирана от БТА. 

Хиляди мигранти, идващи от Судан, Нигер и Чад, преминават всяка година слабо охраняваните граници на Либия. Те остават да работят в страната или се опитват да прекосят Средиземно море, за да стигнат до Европа.

В Либия мигранти често изчезват или биват намерени мъртви в пустинята.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама