България гони 70 руски дипломати

20:25, 28 юни 22 / Политика 25 1882 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

България гони 70 руски дипломати, съобщи премиерът в оставка Кирил Петков в Народното събрание.

Нашите служби са идентифицирани като хора, които са свързани с руските служби и са работили срещу интересите ни“, каза премиерът в оставка Кирил Петков. Това са хора, които работят в руското посолство, съобщи bTV.

„Всеки, който работи срещу интересите на България, ще бъде призоваван да си ходи обратно в страната, откъдето е дошъл“, каза Петков.

„В неделя очакваме един пълен самолет от 70 места да си замине обратно за Москва“, допълни премиерът в оставка. Той не разкри повече детайли по темата, защото били класифицирани.

Изгонването на 70 руски дипломати не е решено от Министерски съвет или на коалиционен съвет. Това твърди лидерът на БСП Корнелия Нинова с публикация във „Фейсбук“.

„Решението да бъдат изгонени руски дипломати е безпрецедентен акт в българската дипломация, който ще има дългосрочни последици“, казва Нинова.

„То не е вземано от Министерски съвет, нито на коалиционен съвет. БСП категорично не е съгласна с това решение, който и където да го е взел“, допълва лидерът на левицата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Анонимен 20:22, 28 юни 22

Браво гн Петков.Всички не само 70.А гн Радев да бъде изгонен като президент.Гласувайте му импиджмана.Всички партии ще бъдете заедно даго изпушите.Той е фурнажийска лопата,той нее президент.

2 Анонимен 20:24, 28 юни 22

Истината.Гласуваха вот на недоверие мина.Но гн Петков отново щее Премиер но гн Румен Радев ще му гласуват импиджма и ще бъде свален.Не виждам коя ппартия няма да гласува против Радев.Само Янев.Но той е още в застой.Ще има големи емоции.Радев ще изгори.Радев търси си работа син.

3 Глупаво 22:00, 28 юни 22

Защо ни триете

4 НЕДалновидно 22:01, 28 юни 22

Само ще ни навреди

5 Само ще ни навреди, глупаво 22:02, 28 юни 22

Да беше поискал натовските бази да си плащат у нас

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама