Български бус се удари в спрял камион в Румъния

15:26, 28 юни 22 25 1591 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Тежка катастрофа е станала тази сутрин на национален път DN56 в близост до с. Басараби, община Калафат в Румъния. МВнР съобщава за двама загинали и четирима ранени български граждани.

Полицаите са установили, че български гражданин на 42 години, управляващ лекотоварен автомобил в посока Калафат, се е блъснал в спрял товарен автомобил. В буса е имало още петима пътници - всичките български граждани, уточнява полицията в Калафат, цитирана от БТА.

В резултат на катастрофата са загинали шофьорът на лекотоварния автомобил и още един мъж, а четирима души, включително дете на 4 години, са пострадали и са откарани в болница.

От 6.30 ч. сутринта до 9.00 ч. е било блокирано преминаването през граничния пункт при Видин-Калафат поради невъзможност за движение на румънска територия на превозните средства и извършване на процесуално следствени действия и разчистване на пътя. След 9,00 ч. пътят е бил освободен и движението от и към България на граничния пункт е било възстановено.

По информация на румънските власти, цитирани от Людмил Димитров, директор на българо-румънското дружество „Дунав мост Видин-Калафат“, българският микробус се е движел в посока България.  Причините за инцидента се изясняват.

Посолството на Република България в Букурещ e в постоянен контакт с властите в Румъния, които оказват пълно съдействие на пострадалите в инцидента за получаване на необходимите медицински грижи, както и на близките на починалите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама