„Борисов ми каза“: Готов е да се оттегли като лидер на ГЕРБ

09:43, 27 юни 22 / Политика 25 1396 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ. Това обяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев.

„Борисов e готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил „за“ европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор“, посочи той.

Плевнелиев обясни, че Борисов ясно осъзнава, че хората ще искат да видят нови лица. „Той винаги е бил готов да постави решенията пред собственото си его и разрушителността. И аз съм сигурен, че той може да бъде част от един позитивен сценарий, в който България се ускорява за стратегически инвестиции, златен дъжд от еврофондове, влизане в еврозоната и в Шенген“, добави Плевнелиев. 

Според него няма как да не се мине през избори. 

„Чак тогава се надявам да видя отговорно отношение и да направим правителство на националното съгласие за ускорена интеграция на България в сърцето на Европа. Дано да се получи“, каза още Росен Плевнелиев в ефира на bTV. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама