Д-р Серафимов: Държавата да осигури качествено образование, стартъпи и предприемачество за младите

12:33, 25 юни 22 / Политика 25 1623 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Въпреки динамичните процеси и турбулентна обстановка, които станаха ежедневие за обществено-политическия живот в страната ни, има теми, които надхвърлят и драстично излизат извън границите на злободневните политически търкания. Темата за младите хора и начина, по който да останат да се развиват в България е една от тях. За да се случи това трябва да има качествено образование, стартъпи и предприемачество. Това каза Виктор Серафимов, доктор по Международно право, преподавател в Американския университет, по време на националния форум „Нов Стандарт за младите. Образование, иновации, предприемачество“.

По думите му е необходимо държавата, местната власт, висшите учебни заведения и бизнеса да работят в синхрон. „Днешните политически търкания няма да имат никакво значение, ако след 10 години младите хора ще са напуснали България“, коментира д-р Виктор Серафимов.

Той заяви, че в този контекст Американският университет предлага изцяло иновативно обучение, което да допринесе за качествено образование сред младите хора и дава възможност за реализация след завършване на обучение в него.

Иновациите могат да бъдат разгледани в две посоки: Моделът на образователно обучение  Liberal arts, който позволява всеки студент да модулира образователния процес, да формулира индивидуалната си образователна програма и да гарантира това, че ще специализира пожеланите от него предмети, а от друга страна учебният процес ще му бъде интересен. От друга страна след периода на пандемията и Covid-19 университетът изгради цялостна инфраструктура за обучение изцяло в online среда. И въпреки че студенти отново са в залите, университетът организира курсове, които се водят от водещи практици и преподаватели от цял свят“, даде за пример Серафимов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама