Села у нас пропищяха от мними украински бежанци

11:14, 25 юни 22 25 2001 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Асоциация на българските села (АБС) предупреждава, че в много области на България се разгръщат измами и кражби от домовете от лица, които се представят за емигранти от Украйна и Молдова.

Престъпните схеми се случват под прикритието, че лицата търсят евтини хотели или къщи, в които никой не живее, за да могат да се настанят и да „избягат от войната”. В много от случаите, където се натъкват на местно население, искат пари, а също предлагат нерегламентирана продажба на ножове и дребни технически инструменти.

Криминалните лица използват фалшиви паспорти на Украйна и Молдова, които са с неистинска информация, освен профилните снимки. Избират за посещение основно по-развити села в регионите на Варна, Шумен, Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Стара Загора и др., където са налице повече нови и ваканционни имоти.

Новата престъпна схема замества широко разпространените до момента телефонни измами, като за пореден път отваря темата за липсата на специализирана Селска полиция в България, за която АБС, кметове на села, фермери и местно население настояваме от години, а разписана концепция и обосновано бюджетиране - има.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама