„Коалиция на хартията“ в парламента

11:32, 23 юни 22 / Политика 25 1443 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Предстои поредна битка в парламента - връщането на хартиените бюлетини. ГЕРБ планира да внесе предложение на БСП. Какъв е проблемът? Проблемът е, че хартията ще ни върне с цяла демократична епоха назад. Това написа във Facebook депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

2 в 1: ГЕРБ с вот за недоверие и завой към хартиените бюлетини

Ще ни върне в епохата на лесния предизборен алъш-вериш, в епохата на фалшифицирани изборни протоколи, невалиден и контролиран вот. Един от успехите на предишните кратки парламенти бе премахването на хартиените бюлетини и свързаните с тях всевъзможни злоупотреби, на които се нагледахме през последните 30 години. Днес част от партиите искат да ги върнат и ако искаме следващите избори да не зависят от хартиеното минало, трябва да направим всичко възможно, за да им попречим“, подчерта той.

ГЕРБ готви офанзива срещу машинния вот

„Разбира се, с „Демократична България“ ще се противопоставим на проекта и ще направим всичко възможно да убедим депутати от останалите партии да гласуват срещу хартиените бюлетини. В НС обаче вече се е оформила негласна „коалиция на хартията“ и гласуването в зала ще бъде на косъм, а всеки глас ще има значение“, обясни Мирчев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама