ГЕРБ ще върне мандата за правителство

20:33, 22 юни 22 / Политика 25 2339 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ако ГЕРБ получи мандат като втора политическа сила за съставяне на правителство след вота на недоверие към правителството на Кирил Петков, ще го върне веднага. Това стана ясно на пресконференция след вота.

Заместник-председателят на партията Томислав Дончев се аргументира кратко: „Защото не е редно втората политическа сила да прави правителство”, пише БНР.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви пред bTV, че няма коалиция между ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и ИТН на фона на днешното обединено гласуване срещу кабинета „Петков“. Той добави, че не бива да се очакават бъдещи общи действия между тези парламентарно представени групи освен по важни теми като Северна Македония.

Кабинетът „Петков“ падна

„Правителството на Кирил Петков е първото в историята на България, което е свалено след вот на недоверие“, добави Митов. Той заяви, че в този вот не трябва да се четат никакви бъдещи действия. Бившият външен министър коментира и изказването на Петков след падането, че то е резултат и от намесата на руския посланик Елеонора Митрофанова. „Г-н Петков си търси алиби, странностите му продължават. Той е започнал кампания“, каза Митов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:45, 23 юни 22

Герб ще гледат власта от страни

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама