Правителството отказа предложението на Борисов

15:16, 22 юни 22 / Политика 25 1620 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Правителството отказа предложението на лидера на ГЕРБ първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, съобщиха от „Продължаваме промяната“.

Премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече обявяваната формула решението да мине първо през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и накрая през Министерския съвет.

ГЕРБ подкрепя френското предложение за РСМ

Бойко Борисов заяви, че подкрепя френското предложение и поиска Министерският съвет да го внесе в парламента. Той заяви, че депутатите от ГЕРБ ще гласуват „за“. Позицията му бе одобрена в социалните мрежи от еврокомисаря по разширяването Оливер Вархеи и председателя на ЕНП Манфред Вебер.

Борисов да нареди на депутатите си да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите за Плана за възстановяване и устойчивост“, заяви началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова. По-рано това се разбра и от неин коментар пред „Дневник“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама