Петков пред протестиращите: Докато сме заедно, не могат да превземат България

19:06, 21 юни 22 25 1397 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вие сте причината да правим всичко това. Докато сме тук, не могат да ни превземат България. Благодаря ви, че сме заедно. Това обяви министър-председателят Кирил Петков, който се присъедини към протеста в подкрепа на кабинета.

Демонстрацията започна в 18.30 часа зад сградата на Народното събрание край храм-паметника „Св. Александър Невски“, докато по същото време в пленарната зала на Народното събрание депутатите обсъждаха внесения вот на недоверие към кабинета. На място има засилено полицейско присъствие.

Участниците в акцията казват, че „не искат страната ни да се връща назад“ и се надяват вотът на недоверие да не мине в пленарната зала, предаде Нова телевизия. Те споделят още, че „кабинетът „Петков“ не е идеален, но той е застанал зад конкретно коалиционно споразумение, което трябва да бъде изпълнено", затова „трябва да им се даде шанс“.

При протестиращите отидоха бившия председател на Народното събрание Никола Минчев, премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев.

„Благодаря ви! Вашата подкрепа и вашата сила са гаранцията, че в нашата държава справедливостта ще възтържествува и всички ще живеем в една нормална страна за нас и за нашите деца”, каза доскорошният шеф на НС. 

Докато всички тези хора са решили, че България ще бъде различна - мен не ме е страх от нищо!”, каза премиерът Кирил Петков, който също се присъедини към демонстрантите, придружен от съпругата си Линда Петкова. „Заедно ще променим тази страна. Няма да има сделки. Вярвам ви и никога няма да предадем каузата“, подчерта премиерът. „Рано или късно България ще бъде там, където ѝ е мястото – с работещи институции, добро образование и просперираща“, обеща Петков на събралите се хора.

„Ще победим всички, които искат да ни върнат назад”,обяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. „Заслужава си да минем през целия този ад заедно, за да си отвоюваме държавата и ще си я върнем“, подчерта Василев.

 

 

 

 ***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама