„Секс, лъжи и видео – това виждаме от кабинета вече шест месеца“

16:31, 21 юни 22 / Политика 25 1420 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Секс, лъжи и видео – това виждаме от кабинета вече шест месеца. Това обяви от парламентарната трибуна депутатът Йордан Цонев от ДПС по време на обсъжданията на вота на недоверие към кабинета.

„Интерпретацията на цифрите и всичко, което чувам днес от тази трибуна, щях да окачествя така. През 1989 г. имаше един прекрасен филм, който беше номиниран дори за „Златна палма“ в Кан. Филмът се казваше „Секс, лъжи и видео“. Това е, което виждаме от този кабинет вече шест месеца. С добавката, че видеото ще продължим да го гледаме, обещавам ви!“, обяви той.

Това е поредното дъно, което се копае в парламента - като тон, съдържание, изказ и всичко, което хората не искат да видят, каза Цонев във връзка с размяната на реплики и обиди по време на днешния дебат.

По-рано лидерът на партията Мустафа Карадайъ нарече премиера Кирил Петков „клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията“. Причината – министър-председателят посочи депутата от ДПС Делян Пеевски като един от четиримата души, които стоят в основата на вота на недоверие към кабинета. Премиерът коментира още, че за да има тишина от лявата страна на пленарната зала, не трябва да се говори за закона „Магнитски“. 

Петков: Борисов, Пеевски, Митрофанова и Трифонов - истинската причина за вота

Когато клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията, тръгне да рине лъжи, най-малкото трябва да му направите забележка. На този лъжец трябва да му напомним, че темата „Магнитски“ е актуална, интересна и любопитна и е добре да се запознае, но само да не лъже. Иначе по темата г-н Пеевски си води делата в САЩ, тя е демократична държава, има законодателство и вървят определени процедури. Но да му напомним на този лъжец, че е подписвал документи, в които казва, че няма нищо общо. Тогава ли сте лъгал или сега. Да напомним и на дружината му, която от една година е на власт, че техните актове българският съд ги обявява за незаконни“, обяви Карадайъ.

Мястото на темата „Магнитски“ е в прокуратурата, отбеляза той. „Единият казва, че е корумпиран, другият казва, че е корумпиран. По тази причина, народни представители, ви призовавам да изпълним Конституцията на Република България и правилника на Народното събрание и да ги отстраним от властта“, призова лидерът на ДПС. 

По-рано днес депутати от ДПС напуснаха дебата по вота на недоверие в Народното събрание, за да поздравят симпатизантите си, събрали се пред парламента.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама