Българските грации с 9 медала от Европейското в Тел Авив

19:01, 19 юни 22 / Спорт 25 1372 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
 

Още една европейска титла за България на европейското първенство по художествена гимнастика! Боряна Калейн заслужи първо място за съчетанието с лента. 

Българката заслужи оценка от 34,050 за композицията си на музикатан „Излеел е Дельо хайдутин“. Така тя завършва участието си на първенството в Тел Авив с 3 златни отличия - от отборната надпревара, на топка, и с лента. Калейн остана на второ място в многобоя и спечели бронз с обръч. В надпреварата с лента второ и трето място заемат две представителки на Израел - Дариа Атаманова (33,750) и Ади Ася Катц (32,600), предаде bTV. 

България завършва Европейското първенство с пълен комплект от девет спечелени медала, от които четири златни, два сребърни и три бронзови, обявиха от Българската федерация по художествена гимнастика.
 
България е отборен шампион на Европа, което включва сбора от квалификациите и многобоя на на жените (ансамбъл и индивидуално), където Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъл-жени, в състав Женина Трашлиева, Вая Драганова, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Камелия Петрова станаха безапелационни победители и се окичиха с купата и златните медали!
Златни медали спечелиха още Боряна Калейн във финалите при жените на топка и лента и Елвира Краснобаева във финала на обръч. Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя при жените и за малко се размина с абсолютната европейска титла, а девойката Елвира Кранобаева се пребори за сребърния медал във финала на топка при девойките. Стилияна Николова направи шеметен многобой и се класира на трето място, така България се поздрави с две гимнастички на почетната стълбичка в многобоя на Европейско първенство!
 
За последно България има абсолютна европейска титла в многобоя на Мария Петрова от Солун 1994. А две гимнастички на почетната стълбичка в многобой за Европейско първенство имаме в далечната 1988г в Хелзинки, когато това сториха Адриана Дунавска и Елизабет Колева.

Доволна съм. Има неща, които не се получиха на съчетанието с бухалки, но това се дължеше на дългото състезание, на умората, на това, че просто не успях да се събера и да се мобилизирам достатъчно. Но определено съм щастлива от тези финали, издържах лентата, издържах топката и обръча, така че не мога да се радвам повече, отколкото се радвам в момента. Не мога да кажа кой медал тежи най-много, защото всички те са извоювани с много пот, кръв, труд, сълзи по време на тренировка. Всеки един медал е просто безценен“, сподели Калейн пред БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама