Триатлонист спечели Обиколката на Витоша при колоездачите

16:47, 18 юни 22 / София 25 1442 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Триатлонист обиколи най-бързо Витоша с велосипед в 39-ото издание на една от най-популярните и многобройни като участници надпревари у нас.

Емил Стойнев записа първа победа, след като досега три пъти беше подгласник на шампионите в предишни издания. При дамите две последователно спукани гуми малко преди финала спасиха рекорда на трасето, но не попречиха на Христина Козарева да запише 12-ата си титла при 10-ото си участие,  съобщиха организаторите.

100-километровата Обиколка на Витоша отбелязва това лято своята 39-а годишнина. Над 2500 са общо участниците в емблематичното състезание, което отново е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“.

Стартът на колоездачите бе даден на зазоряване - още в 6 ч. в съботната сутрин от Дончо Барбалов – зам.-кмет на София, който поздрави участниците за куража им да предизвикат самите себе си и им пожела успех по нелекото изпитание по 100-километровия маршрут. „Радостно е давиждаме толкова много участници, а всеки от вас е победител. Обикновено Обиколката завършва с рекорди, нека бъде така и това лято, нонай-важното е всички да завършат здрави,“ каза още Барбалов.

След това дългата колона велосипедисти се източваше в продължение на цели 9 мин. към бул. „България“ в посока Бояна и после нагоре по пътя към Златните мостове. Най-малък сред колоездачите тази година бе 5-годишният Роберт Либкнехт. Сухото време в последните няколко дни бе добро дошло за участниците и спомогна за по-лекото преодоляване на
изнурителното трасе.

В зоната на старт/финала на паркинга пред резиденция Бояна до входа на базата на БФС,
тази нощ, точно в 23.59 ч. ще потеглят и бегачите. Метеопрогнозата е за ясно небе и спокойно време, което ще помогне на амбицираният за подобри рекорда си от миналата година Христо Цветков. Неговата цел е да стане първият, пробягал разстоянието под 8 часа, че дори под 7.40 ч.
Най-бързите при дамите се очакват малко след 9.00 ч.

Организаторите напомнят, че участниците трябва да се добре екипирани и със заредени батерии на мобилните телефони. Очаква се най-добрите сред бегачите да финишират около 7.30 ч. в неделната сутрин. Най-смелите пък опитват дуатлона – първо 100 км с велосипед и няколко часа по-късно нови 100 км с бягане. Шампионът при тях ще стане известен по обед в неделния
ден.

Проявата отново е обявена за „състезание без боклук“, поради което участниците се приканват да си носят свои бутилки за вода, да не използват пластмасови чаши за еднократна употреба и да прибират отпадъците си по време и след състезанието.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама