„Републиканци за България“ призоваха парламента да увеличи бюджета на общините

13:50, 18 юни 22 / Политика 25 1349 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Републиканци за България“ ще направи писмено предложение към всички парламентарно представени партии да предвидят в актуализацията на Закона за държавния бюджет, увеличаване бюджетите на общините. 

Целта е да се даде възможност за въвеждане на делегирани бюджети за малките населени места, което ще разбие установения феодален модел в голяма част от тях. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов по време на работна среща на партията. Той припомни, че в своята управленска програма още през изминалата година ПП „Републиканци за България“ предвиди делегирани бюджети за малките населени места, в размер на 10 000 лева.


„Републиканци за България“ събира многообразие от съмишленици от различни етноси, професии и експертиза, които искат да направят България едно добро място за живеене. „Има много нови хора, които се присъединяват към проекта. Искаме „Републиканци за България“ да е партия във формата на истинска народна партия, за да може да отстояваме принципите на хората и да отхвърлим популизма, който е обхванал и политическата класа, и медийното пространство“, изтъкна председателят на партията.

Общо бе разочарованието, че никога в парламента политическото ниво не е било толкова ниско и бе припомнено, че правителство, което управлява от шест месеца все още няма управленска програма, не успя да подпише споразумение с ЕК за новия програмен период, който започна на 1 януари 2021г., не осигури средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Това разбира се са проблеми наследени от управлението на ГЕРБ, които управляващата коалиция подцени и трайно неглижира.

Мнението на координаторите на партията е, че предстоят тежки месеци и темите, които ще излизат на дневен ред са как хората ще оцеляват. В различните области на страната проблемите са много и се задълбочават все повече, а на централно ниво никой не се интересува от тях, нито на
ниво парламент, нито на ниво правителство и това трябва да се промени много скоро.

Актуализация на бюджета, по всяка вероятност ще има, но „антикризисните“ мерки ще са по-скоро проинфлационни, а хората, които нямат възможност да използват парно или не притежават автомобили, няма как да се възползват от предоставяната подкрепа.

Евроатлантическите и десни ценности, за които в началото говорим сега са още по-актуални в контекста на войната в Украйна, а страната ни в момента е на ръба на цивилизационен избор – България в Европа, или България в Евразия, коментираха присъстващи на срещата.

Форумът препотвърди коалиционното споразумение с КОД в Национално обединение на десницата. Наред с това двамата съпредседатели на обединението в лицето на Цветан Цветанов и д-р Петър Москов да търсят диалог за създаването на широка проевропейска коалиция, съставена от
различни политически сили и граждански формации, изповядващи същите ценности и отстоявали през годините принципни позиции.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама