Петков: Лекичко се обидих от думички като „пазаруване”

21:43, 17 юни 22 / Политика 25 1482 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Опитваме се и мисля, че ще успеем да изчистим задкулисието от управляващата коалиция. Тогава вече, промяната ще е съвсем реализуема стъпка, заяви премиерът Кирил Петков в „Панорама“.

Днес още един депутат от ИТН каза - аз избирам България, избирам да бъда част от тази промяна и няма да натискам повече бутона с ДПС и ГЕРБ. Аз се надявам на още такива случаи в следващите дни”, коментира той.

„Трябва да гледам децата си в очите“: Още един отцепник от ИТН

Обещах, че ще се боря за тази държава. От първия ден казах, че ще разчитам на 12 депутата, които поставят България над политическия си лидер. Видяхме, че първите 5 смели българи решиха да го направят, днес го направи шестият, така че има надежда. Когато един депутат е дал клетва за България, а не за Слави Трифонов, тогава аз мога да му кажа какви са нашите каузи за България”, посочи премиерът и категорично отрече да имало искане и даване на пари и постове.

Даже днес лекичко се обидих от думички като пазаруване”, коментира Кирил Петков, намеквайки за думите на президента Радев. Държавният глава критикува случващото се в парламента и предупреди политиците, че Народното събрание не е тържище.

Президентът: Българският парламент не е тържище

Когато преди година задкулисието влезе в президентството, президентът слезе на площада при народа и той го подкрепи. Сега същият този народ каза, че не иска ГЕРБ, ДПС да определят бъдещето на България. Сега е моментът, когато президентът може да каже, че тази промяна не е завършена и той застава заедно с хората”, каза министър-председателят, цитиран от БНТ. 

Или някой го подвежда какво се случва или му трябва време да осъзнае, че битката, която сме започнали преди една година, въобще не е завършена”, каза още Петков по повод думите на президента.

Стоя пред вас с чиста съвест. Нямам едно движение като премиер, за което да кажа - съжалявам, направих грешка”, заяви Кирил Петков. По думите му няма никакъв проблем, ако в следващ кабинет не той, а друг негов колега от Продължаваме промяната” стане министър-председател на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама