Жълт код за интензивни валежи в половин България

07:00, 18 юни 22 25 1637 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето отново се разваля. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици ще има над източните райони. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количества. Ще има и условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България умерен и с него ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 23°.

Жълт код за интензивни валежи, придружени от гръмотевици, е обявен за половин България. Това са Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Велико Търново, Сливен, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян и Пазарджик. Там количествата на валежите ще достигнат до 20-35 мм. 

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд по северното  крайбрежие ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, а след на места и по южното. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще отслабва. Максимални температури: 22°-23°. Температурата на морската вода е около 22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 9°.           

В неделя ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места главно в Южна България, ще превали краткотраен дъжд. От запад температурите ще започнат да се повишават. Вятърът ще е от изток-североизток, до умерен, през нощта срещу понеделник ще стихне. В понеделник ще бъде почти тихо, ще преобладава слънчево време. Вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е сравнително хладно, на места по Черноморието с ниска облачност или мъгла. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 26° и 31°, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама