Побой над полицаи в Самоков

10:40, 16 юни 22 25 1459 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В 5 часа тази сутрин на територията на Самоков започна специализирана полицейска операция с участието на служители от ОДМВР - София, ГДЖСОБТ, Специализирани полицейски сили – СДВР. Действията са разпоредени от главния секретар на МВР във връзка с нападение, извършено снощи над полицейски служители, пише полицията. 

Към 21.30 часа, полицаи спрели за проверка в района на Самоков лек автомобил „Мерцедес“. Докато извършвали действия, на място спрели други две коли и излезлите от тях мъже възпрепятствали полицейските служители да изпълнят задълженията си, след което се оттеглили заедно с единия от пътувалите в проверявания автомобил. При нападението двама полицаи са получили наранявания, единият е с охлузвания по ръката, а колегата му - със сцепена устна.

Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия от екипи на РУ - Самоков, ОДМВР - София и жандармерията с цел установяването и задържането на нападателите. Изпратени са и допълнителни сили, които се включиха в стартиралата специализирана полицейска операция. В рамките ѝ се изяснява самоличността на съпричастни към случая, които по първоначални данни са криминално проявени за наркотици.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама