Правителството се крепи на един глас

17:21, 15 юни 22 / Политика 25 1907 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

120 депутати от „Има такъв народ“, ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“ са внесли в деловодството на парламента проект на решение за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Никола Минчев, показва справка на сайта на институцията.

Съгласно правилника на Народното събрание (НС), предложението се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано. Следователно гласуването трябва да е утре.

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ обявиха по-рано днес, че ще подкрепят искането на ИТН за оставката на председателя на парламента Никола Минчев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обясни, че мотивите им не са свързани само с изслушването на външния министър в оставка Теодора Генчовска. „Поводът и основанието не е изслушването на министър Генчовска, а нарушаването на правилника. Случвало се е друг път и много пъти. Конкретен пример - в момента ви говоря за господин Рашков. Колко пъти внесохме питания, въпроси, очаквахме документи. Веднъж не се намеси, с дребни хитрувания в тази сложна политическа ситуация не помагаме на никого“, посочи той, цитиран от БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама