Италианска скиорка избра да се състезава за България

17:06, 14 юни 22 / Спорт 25 1624 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Талантливата италианска алпийка Луиза Бертани избра да се присъедини към Българската федерация по ски. 26-годишната състезателка получи разрешение от Световната централа по ски (ФИС) и вече ще може да представлява България във всички състезания. В световната ранглиста  за новия сезон тя заема 54-о място в дисциплината гигантски слалом.

Семейството на Бертани има дългогодишни връзки с България и това е сред главните причини тя да изяви голямо желание да продължи кариерата си като състезател на националния тим на страната.

„Основната ми задача е постоянно да се класирам в топ 30 на Световната купа. Очевидно за такива цели ще е необходимо време, но ще опитам да направя всичко, на което съм способна още от началото“, заяви тя в интервю за сайта на БФСки. 

 

Първият старт на Бертани за ФИС е на 27 ноември 2011 г в Сулден (Италия). Дебютира в Световната купа 28 октомври 2017 в гигантския слалом в Зьолден (Австрия). За СК има 13 участия, като най-предното й класиране е 24-то място в гигантския слалом в Кранска гора (Словения) през 2020 г. В Европейската купа дебютира на 15 декември 2016 в Андало (Италия). Третото място на гигантския слалом през 2020 г в Крвавец (Словения) е най-предното ѝ класиране от 50 старта в ЕК.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама