Стана ясно къде е преместен Навални

11:50, 15 юни 22 / Свят 25 1529 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Алексей Навални е бил преместен в изправителна колония със строг режим (ИК-6) в село Мелехово, Владимирска област. Това съобщи за ТАСС председателят на обществената наблюдателска комисия Сергей Яжан, цитиран от БТА. 

Вчера адвокати на Навални казаха, че клиентът им е преместен от колонията в Покров, Владимирска област, където пребиваваше досега, на неизвестно друго място със строг режим след встъпване в сила на нова присъда срещу него. Дори близките му нямаха информация къде се намира той, съобщи негов високопоставен помощник.

Навални обвини Путин, че използва войната за прикриване на корупцията

Днес от колонията в Покров, Владимирска област, ни съобщиха, че Навални вече не е там, а е бил прехвърлен в колония със строг режим, но не уточниха в коя точно. Това е станало във връзка с влизането в сила на присъда по ново наказателно дело срещу нашия клиент“, отбеляза вчера адвокатката на Навални Олга Михайлова, цитирана от ТАСС.

Навални, най-високопоставеният опозиционен лидер в Русия през последното десетилетие, беше вкаран в затвора за две години и половина за нарушаване на условията за предсрочно освобождаване през февруари 2021 г., след като се върна от Германия. Там той се възстановяваше от очевидно отравяне с нервнопаралитично вещество, за което обвиняваше Кремъл, че го е поръчал.

Още девет години затвор за Навални

На 24 март Навални беше осъден на още девет години затвор за измама и неуважение към съда. Лидерът на опозицията твърди, че обвиненията срещу него са изфабрикувани и целят да осуетят политическите му амбиции.

Съдията разпореди Навални, който окачестви военната кампания на Русия в Украйна като „глупава“, да бъде преместен в затвор с максимална сигурност, където правата му на свиждания и кореспонденция ще бъдат ограничени, припомня bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама