„Игра на калмари“ се завръща с втори сезон

18:40, 15 юни 22 / Култура 25 1561 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Превърналият се в световна сензация сериал „Игра на калмари“ се завръща с втори сезон, обявиха от Нетфликс, като дори загатнаха какво предстои в продължението на мрачната корейска драма, съобщава Ройтерс.

Поредицата „Игра на калмари“ стана най-гледаният сериал на стрийминг гиганта през септември миналата година. Сериалът, който разказва историята на 456 състезатели, борещи се за живота си в страховито антиутопично състезание с награда от 36 милиона долара, се превърна не просто в хит, но и в индустрия. Вдъхнови безброй мемове и създаването на костюми за Хелоуин, но и активира продажбата на зелени анцузи.

Сценаристът и режисьор на „Игра на калмари“ Хуанг Донг-хьок разкри и някои подробности за втория сезон на шоуто в изявление, публикувано от Нетфликс. Героите Сон Ги-хун и митичният фронтмен ще се завърнат, казва той, и „мъжът в костюма, който ги примамва за играта, може да се върне. Ще се запознаете и с Чеол-су – приятелят на Юнг-хи, куклата, която усеща движението на участниците в една от игрите“.

От Нетфликс не уточняват кога стартира новият сезон.

Сериалът бе номиниран за три награди „Златен глобус“, но спечели една.  О Йон-су, който е на 77 години, получи приза за Най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица за превъплъщението си в О Ил-Нам, възрастен състезател с мозъчен тумор.  О Йон-су е първият корейски актьор спечелил „Златен глобус“, пише БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама